Cultiva

Foto: Victoria Nevland

Kirsti Mathiesen Hjemdahl ny daglig leder i Cultiva

Pressemelding 17. juni 2019

Kirsti Mathiesen Hjemdahl (f. 15.04.1967) fra Kristiansand blir ny daglig leder i Cultiva - Kristiansand kommunes energiverksstiftelse. Hun overtar etter Erling Valvik, som har vært administrerende direktør for Cultiva siden stiftelsens oppstart i 2003. 

Hjemdahl kommer fra stillingen som forskningssjef for innovasjon i NORCE Research, og fra Universitetet i Agder hvor hun er professor II ved Fakultet for Kunstfag. Hun har ledet en rekke forsknings- og utviklingsprosjekter innen kunst-, kultur- og opplevelsesnæringen, inkludert den regionale kultur- og reiselivsklyngen USUS. Hjemdahl har dessuten bred styreerfaring, blant annet som nåværende styremedlem i Norges Forskningsråd. Hun har tidligere vært varamedlem i Cultiva fra 2009 til 2013. 

  • Cultiva har en unik oppgave. Å sikre arbeidsplasser og levekår gjennom nyskaping, utvikling og kompetanse er noe så godt som alle er opptatt av. Men å peke særlig på kunst, kultur og kreativitet som verktøy for en slik satsing har vært mer uvanlig. Kristiansand kommune, Bjørg Wallevik og Erling Valvik var forutseende da de etablerte Cultiva. Med utviklingen av teknologi er det stadig flere som ser i denne retningen, sier Kirsti Mathiesen Hjemdahl.

 

Som sekretær for det regjeringsoppnevnte Samarbeidsrådet for kultur og reiseliv, leverte Hjemdahl i forrige uke også innspill til den nasjonale strategien for kultur- og reiseliv. Rapporten Powered by culture peker på det betydelige potensialet det er for verdiskaping på dette området, samt utfordringer og muligheter knyttet til digital transformasjon, innovasjonstakt og investeringskraft.  

 

  • Vi er svært fornøyde med å ha rekruttert Kirsti Mathiesen Hjemdahl som ny daglig leder i Cultiva. Hun har en spennende og interessant bakgrunn for å gå løs på denne oppgaven. Med sin solide faglige kompetanse, allsidige erfaring og særmerkede energi vil hun løfte og utvikle Cultiva videre. Mange har store forventninger til Cultiva. Vi i styret gleder oss til å samarbeide med henne om å innfri disse, sier Kjersti Løken Stavrum, styreleder i Cultiva.

 

Ifølge vedtektene skal Cultiva «sikre arbeidsplasser og gode levekår i Kristiansand ved å gi støtte til prosjekter ved og etablering av kunst-, kultur- og kunnskapsinstitusjoner eller organisasjoner som bidrar til nyskaping, utvikling og kompetansebygging ved kreative miljøer i Kristiansand.»

Stiftelsen har en forvaltningskapital på ca to milliarder kroner.

Ler mer om Cultiva her: https://www.cultiva.no/om-cultiva/

Hjemdahl tiltrer stillingen 1. september. Prosjektrådgiver Ingebjørg Borgemyr vil fungere som konstituert daglig leder i Cultiva frem til dette.

Kontaktinfo:

Kirsti Mathiesen Hjemdahl: 954-95930 (mobil)/kirsti@kulturviter.no

Kjersti Løken Stavrum: 982-03070 (mobil)/kjerstilokenstavrum@gmail.com

Vedlegg:

CV Kirsti Mathiesen Hjemdahl

Pressemelding

Høyoppløselige bilder

 

Bilder: fotocred Victoria Nevland