Cultiva

Illustrasjon: Lilly Bjørk

Barnas kunstkritikere

15 kunstkritikere i alderen 6 til 15 år skal oppsøke og kritisk vurdere et kunstprosjekt fra utlysningen "Mangfold, digitalisering og offentlig rom"

I samarbeidet med Cultivas 3 koronapakke "Mangfold, digitalsiering og offentlig rom" har Agder Kunstsender fått en særskilt oppgave med å mobilisere og engasjere til debatt og kritikk av kunst i offentlig rom. 

Agder Kunstsenter har i den forbindelse startet prosjektet "Barnas kunstkritikere" der 15 kunstkritikere i alderen 6 til 15 år har blitt tildelt ett oppdrag hver - å oppsøke og kritisk vurdere et kunstprosjekt. Omtale av prosjektet og kunstkritikken finnes på Agder Kunstsenters nettside

Fedrelandsvennen 15.06.21 "Barna anmelder kunst for Cultiva"

 

Kunstanmeldelser

Naomi Lesamana (14 år) var til stede på premiere og den etterfølgende debatten om kortfilmen "Så er spørsmålet; hadde de egentlig råd til det før også?" av Kaisa Augusta Hansen-Suckow. 

Kai Sander Perry (7 år) har møtt eventyr fra "1001 Natt" gjennom pop-up forestillingen Sheherazade formidlet av fortellerkunstner Mehda Zolfaqari akkompagnert av trompetist Eivind Bjørnevik. 

Sverre Rugsveen (9 år) har tatt en nærmere kikk på installasjonen Beauty som er plassert på Bekskjær utenfor Kilden teater- og konserthus på Odderøya. 

Ole Thon Rosenvold (7 år) besøkte den lille kulturfestivalen "Temple of inclusion" på Øvre Torv. 

Hav Helling-Larsen (10 år) har utforsket kunst i offentlig rom ved å besøke utstillingen KAY portretter i Rådhuskvartalet i Kristiansand. 

Elvis Theodor Lie Eide (8 år) har sett det snåleste han har sett i hele sitt liv da han anmeldte kunstverket "Disco" av Roald Andersen d.y.

Maria Aaby Ranneberg (14 år) beskriver performancen ved Regnbuebyen som en lystig, men mørk fortelling som handlet om mye om identitet og om å være selg selv fullt og helt - alltid. 

Anna Luka og Hennie Ugland-Pirolt (12 og 7 år) mener det oppblåsbare museet ikke var helt som de hadde tenkt, men har stor forståelse for at det ikke var større. Kunstnerne har sydd hele museet selv, og det tok HELE sommeren. 

Selma Lesamana (14 år) fikk med seg premieren på danseforestilingen "Me, Myself and I". Det var litt overveldende med mye lys og lyd, men symbolikken ble mer forståelig etter møte med koreograf Tomos Young. 

Jonatan Gitmark Eriksen (15 år) og Mac Valeur (14 år) fikk et innblikk i noe av mangfoldet i voksenverdenen gjennom technoteaterforestillingen "Berghain".